Rajzpályázat

A Bakonybéli Zöldporta Környezetvédelmi Egyesület és a bakonybéli községi könyvtár Föld órája akcióhoz kapcsolódó, közös rajzpályázata részletes szabályai

“Kapcsolj le, de tartsd nyitva a szemed!”

A szimbolikus 60 perces sötétség mellett a világ legnagyobb önkéntes akciója a természeti értékekre és azok megóvására, ezzel együtt pedig a fenntarthatóságra irányítja a figyelmet.
A Föld órájában, minden év márciusának utolsó szombatján este világszerte lekapcsolják egy órára a nélkülözhető világítást, és áramtalanítják az elektromos készülékeket. A Földnek szentelt 60 perc célja nemcsak az, hogy otthonainkban és városainkban szimbolikusan kialudjanak a fények, hanem hogy az emberiség tudatára ébredjen, hogy a fenntartható jövő megteremtése és bolygónk állapotának megóvása mindannyiunk felelőssége. Ez egy világméretű összefogás a túlfogyasztás és az éghajlatváltozás ellen.
(Forrás: http://fna.hu/mittehetsz/afoldoraja)

Rajzpályázatunkban arra hívjuk a 6-14 éves gyerekeket, hogy mutassák be, mit jelent számukra a természeti értékek megóvása, a környezetvédelem, a fenntarthatóság, hogyan tudnak tenni ők a Földért, közös jövőnkért, milyen problémákat fedeznek fel a lakóhelyükön, amely veszélyezteti a környezetet? A pályaművek készülhetnek ceruzával, vízfestékkel, temperával, filctollal vagy zsírkrétával. Az eszközöket a bakonybéli községi könyvtár a bakonybéli jelentkezőknek a készlet erejéig házhoz szállítással, ingyenesen biztosítja.
Jelentkezni a zoldportaegyesulet@gmail.com címre küldött e-maillel lehet, amelyben fel kell tűntetni a jelentkező nevét, életkorát, lakcímét (ahova a rajzeszközöket kéri), meg kell nevezni a választott rajzeszközt (grafitceruza, színes ceruza, filctoll, zsírkréta, vízfesték, tempera). A rajzeszközöket előre egyeztetett időpontban kiszállítjuk a jelentkezésben megjelölt, bakonybéli címre. Az elkészült rajzokat befotózva, e-mailben várjuk az egyesület e-mail címére 2021. március 27-éig.
Jelentkezési határidő: 2021. március 22., hétfő.
A rajzokról készült fotók beküldési határideje: 2021. március 27.
, eredményhirdetés: 2021. március 31.
A zsűri tagjai a Zöldporta Egyesület tagjai. A díjakat a Zöldporta Egyesület ajánlotta fel. Azokat Bakonybélben házhoz szállítással, Bakonybélen kívül postai úton juttatjuk el a résztvevőknek. A részvétel ingyenes, feltétele a regisztráció és a pályamű határidőre történő beküldése.

2021. március 12.

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük